Uvrir lo menu principâl

Vouiquipèdia β

Lista des comenes du Canton de Fribôrg

B down.svg Cél articllo ’l est ècrit en arpetan friborgês : patês gruveren / ORB. B down.svg



Les ârmes du quenton de Fribôrg
Mapa du quenton de Fribôrg que presente sa division en comunes en 2014.



Lista des 164 comenes du quenton de Fribôrg, en Suisse.


Somèro : D’amont - A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

AChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [1]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1732   Arconcié Arkonhyi Arconciel Ergenzach (pou empleyê) 770 6,17 Sarena
1616   Atalens Atalin Attalens 3 006 9,76 Vevêse
1754   Avri Avry Afry (dèpassâ) 1 770 5,83 Sarena

BChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [2]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1783   Barberèche Barbèrètse Barberêche Bärfischen Bärfische 523 9,17 Lèc
1665
1666
1667
  Bâs-Enque-amont / Bâs-Entremont Bâ-Intyamon Bas-Intyamon 1 165 33,31 Gruviére
1786
1788
  Bâs-Vulyi Bas-Vully Niederwistenlach / Unterwistenlach 1 991 9,95 Lèc
1656   Bèlagouàrda / Bèlagouârda Balavouêrda Bellegarde Jaun Jùu / Jou 684 55,21 Gruviére
1681   Belens-Henens / Belens-Hennens Belin-Enin / Belin-Innin Billens-Hennens 665 4,87 Gllânna
1782   Bélfox Bifou Belfaux Gumschen (pou empleyê) 2 789 6,46 Sarena
3178   Besing Bejin Basens / Bésingue (dèpassâs) Bösingen Bösinge 3 308 14,34 Singena
1615   Bossonens Bochonin Bossonnens Bossum (dèpassâ) 1 372 4,10 Vevêse
1652   Boterens Botèrin Botterens Botteringen (dèpassâ) 492 4,15 Gruviére
1745
1756
  La Brilya La Brillaz 1 752 10,29 Sarena
1636   Broc Bro Broc Bruck (dèpassâ) 2 278 10,04 Gruviére
1719   Brünisried Brǜnisried 644 3,25 Singena
1630
1635
  Bulo Bulo Bulle Boll (pou empleyê) 19 592 23,87 Gruviére
1541   Bussi Bussy 374 3,60 Brouye

CChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [3]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1654   Cèrniê Thèrnya / Tharnya Cerniat Scherni (dèpassâ) 346 33,69 Gruviére
1474   Châbllos Tsâbyo Châbles 695 4,74 Brouye
3215   Champagni Tsanpanyi Champagny Gempenach 290 1,69 Lèc
1608   Chapèla Tsapala Chapelle 260 2,03 Gllânna
1637   Chàrmê / Charmê Tsêrmê / Tsarmê Charmey Galmis (empleyê ren qu’a Bèlagouàrda) 1 852 78,46 Gruviére
3285   Chàrmê / Charmê Tsêrmê / Tsarmê Charmey Galmiz 611 9,06 Lèc
1618   Châthél / Châtél,
des côps
Châthél-Sent-Denis / Châtél-Sent-Denis
Tsathi,
di kou
Tsathi-Chin-Dèni
Châtel-Saint-Denis Kastels Sankt Dionys (dèpassâ) 5 943 47,89 Vevêse
1689   Châthelârd / Châtelârd Tsathèlâ Le Châtelard 359 7,51 Gllânna
1653   Châthél-sur-Montcèrvins / Châtél-sur-Montcèrvins Tsathi-chu-Monthêrvin Châtel-sur-Montsalvens Kastels ob Montsalvens (empleyê ren qu’a Bèlagouàrda) 245 2,04 Gruviére
1473   Châthélyon / Châtelyon Châtillon 379 1,31 Brouye
1553   Châthonêye / Châtonêye Châtonnaye 752 6,31 Gllânna
1744   Chénens Tsinin Chénens Geiningen (dèpassâ) 661 3,95 Sarena
1468   Chêres Tsêre Cheyres 1 240 5,13 Brouye
1529   Chêri Tsèri Cheiry 357 6,48 Brouye
1720   Chesâlpèlo Tsèjopèlo Chésopelloz 120 1,62 Sarena
1647   Chevrilyes Tsevriye Chevrilles Giffers Gǜfersch 1 410 5,21 Singena
3210   Chiétres Tyêtre Chiètres Kerzers Chèrzers 4 654 12,23 Lèc
1647   Corbiéres Korbêre Corbières Korbers (dèpassâ) 735 4,15 Gruviére
1796   Corgevâlx / Corgevâls Kordzevô Courgevaux / Courgevaud Gurwolf Courwouf 1 343 3,36 Lèc
1795   Corlevon Courlevon Courlivon 305 3,26 Lèc
1720   Corminbœf / Corminbof Korminbà Corminbœuf Sankt Görg (dèpassâ) 2 142 5,62 Sarena
3212   Cormondes Cormondes Gurmels Gùrmùs 3 844 17,29 Lèc
1727   Corpathâlx-Magnedens / Corpatâls-Magnedens Korpathà-Manyedin / Korpatà-Manyedin Corpataux-Magnedens 1 193 4,37 Sarena
1747   Corserê Korchèrê Corserey 347 3,44 Sarena
1784   Cortepin Courtepin Curtepy (empleyê ren qu’en tuche) Courtepi 3 379 4,06 Lèc
1741   Cotens Kotin Cottens Cottingen (dèpassâ) 1 350 4,97 Sarena
1785   Cressiér Krèchi Cressier Grissach (pou empleyê) Cressech 826 4,17 Lèc
1653   Crèsuz Kreju Crésuz Kürjü (dèpassâ) 299 1,78 Gruviére
1482   Cugi Kudji Cugy 1 444 9,86 Brouye

DChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [4]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1567
1568
  Delê-Pôrt-Alban Delley-Portalban 919 7,26 Brouye
1564   Domdediér Dondedi Domdidier 2 825 8,91 Brouye
1563   Dompierro Donpyéro Dompierre 807 4,45 Brouye
1718   Drètlarèt / Dirlarèt Drelarè / Dirlarè Dirlaret Rechthalten Rächthaute 1 084 7,29 Singena

EChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [5]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1646   Echàrlens / Echarlens Tsèrlin Echarlens Zärlingen / Schärlingen (dèpassâs) 734 4,63 Gruviére
1673   Ècubllens / Ècublens Ekubyin Écublens Scubilingen (dèpassâ) 289 4,90 Gllânna
1731   Epindes Epindè Épendes Spinz (dèpassâ) 1 071 5,61 Sarena
1784   Èssèrsâ Essechà Esserts Wallenried Walleried 458 3,86 Lèc
3216   Èssèrts Echê Essert Ried bei Kerzers,
sovent
Ried ou ben Ried b. Kerzers
1 022 7,59 Lèc
1714   Èssèrts Echê Essers (dèpassâ) Heitenried Hitteried 1 327 9,12 Singena
1470   Etavalyér-le-Lèc / Ethavalyér-le-Lèc / Estavalyér-le-Lèc,
des côps
Etiavalyér-le-Lèc
Ethavayi-le-Lé Estavayer-le-Lac Stäffis am See (pou empleyê) 5 435 8,93 Brouye

FChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [6]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1726   Farvagni Farvanyi Farvagny Favernach (dèpassâ) 2 114 10,03 Sarena
1724   Fèrpicllo Fèrpihyo Ferpicloz Pichlen (dèpassâ) 264 1,01 Sarena
1532   Fethegni / Fetegni Fèthinyi / Fètinyi Fétigny Fetenach (dèpassâ) 862 4,08 Brouye
1699   Le Fllon Le Hyon Le Flon 1 041 9,58 Vevêse
1690
1691
  La Folyê La Folliaz 882 9,86 Gllânna
3284   Frasses Frachè Frasses Fräschels 493 3,14 Lèc
1700   Fribôrg Friboua,
a La Rotse :
Furboua
Fribourg Freiburg,
des côps
Freiburg im Üechtland ou ben Freiburg i.Üe.
Frybùrg,
des côps
Frybùrg im Üechtland
35 680 9,30 Sarena

GChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [7]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1762   Gevesiér Dzeveji Givisiez Siebenzach (dèpassâ) 3 031 3,46 Sarena
1695   Le Gllèbe Le Glèbe 1 164 10,37 Sarena
1544   Glléterens Gletterens 851 2,92 Brouye
1666   Le Grandvelârd Le Granvelâ Grandvillard Langwiler / Grosswiler (dèpassâs) 738 24,16 Gruviére
1614   Granges Grandzè Granges 818 4,46 Vevêse
1763   Granges-Pacot Grandzè-Pako Granges-Paccot Zur Schüren (dèpassâ) 2 729 4,00 Sarena
1686   Grangètes Grandzètè Grangettes 187 3,31 Gllânna
3280   Greng / Gruens Greng Greng 166 0,97 Lèc
1772   Grolê Grolley 1 776 5,34 Sarena
1663   Gruviéres Grevire Gruyères Greyerz,
a Bèlagouàrda :
Griersch
Greyerz,
a Bèlagouàrda :
Grüesch
1 867 28,38 Gruviére
3186   Guin / Duens Dyin Guin Düdingen Dǜdinge 7 383 30,78 Singena

HChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [8]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1787
1789
  Hiôt-Vulyi / Hôt-Vulyi Haut-Vully Oberwistenlach (pou empleyê) 1 366 7,58 Lèc
1782   Hôtafont Autafond 77 2,42 Sarena
1725
1730
  Hôtariva Otaruva Hauterive Altenryf (pou empleyê) Alteryf 2 226 11,94 Sarena
1648   Hôtavela Otavela Hauteville Altenfüllen (dèpassâ) 562 10,52 Gruviére
1669   Hôt-Enque-amont / Hôt-Entremont Hô-Intyamon Haut-Intyamon 1 412 60,45 Gruviére

JChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [9]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1793   Jentes / Juentes Dyintè Jentes Jeuss 429 1,78 Lèc

VChangiér

Code postâl Nom en patês :
ORB lârge [10]

Grafie locala
Nom en francês Nom en alemand Nom en tuche Populacion
(31-12-2011)
Tegnua
en km²
District
1715   Velâr-Ôtri Alterswil Auterschwüu 1 946 16,11 Singena

District de la Brouye / Dichtri dè la BrouyeChangiér

 
Localisacion du district de la Brouye dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
1773 Léchelles Lèchiéles Lètchilè 568 8.75
1483
1484
1483
1484
Les Montets Les Montèts Lè Montè 1126 10.35
1474
1470
1474
Lully Lulyi 777 5.44
1533 Ménières Meniéres Menyire 285 4.33
1774 Montagny Montagni 1970 17.52
1541 Morens Morens Morin 142 2.58
1489 Murist Murist Muri 465 8.2
1485 Nuvilly Nôvelyi Nuviyi 322 3.97
1410 Prévondavaux Provondavâlx Prèvondavô 65 1.8
1695 Rueyres-les-Prés Ruêres-les-Prâts Ruêre-lè-Prâ 252 3.18
1773 Russy Russi (/
pôt-éthre Russél)
Ruchi 207 3.72
1566
1584
Saint-Aubin Sent-Arbin 1315 7.9
1541 Sévaz Siva Chiva 188 2.46
1528 Surpierre Surpiérra Chupyêra 294 4.77
1565 Vallon Valon 299 3.51
1475 Vernay Vèrnê Vêrnê 919 8.32
1527 Villeneuve Velanôva Velanàvoua 269 3.54
1486 Vuissens Vouéssens Vouèchin 156 5.62

District de la Gllânna / Dichtri dè la YannaChangiér

 
Localisacion du district de la Gllânna dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
1673 Auboranges Ôborenjos /
Ux Borenjos
Oborindze 241 1.91
1692 Massonnens Massonens Machenin 434 4.24
1674 Mézières Mèziéres Méjîre 948 9.19
1674 Montet Montèt Montè 268 2.2
1680 Romont Rœmont Remon 4108 10.9
1673 Rue Ruva Ruva 1099 11.2
1678 Siviriez Severiéz Chuvri 1903 20.27
1748 Torny Torni 707 10.2
1670 Ursy Ursi 1602 8.92
1690 Villaz-Saint-Pierre Vela-Sent-Pierro Velâ-Chin-Pyéro 901 5.53
1694 Villorsonnens Velorsonens Velochounin 1166 15.5
1674 Vuarmarens Vouarmarens Vouarmarin 549 6.03
1687 Vuisternens-devant-Romont Vouéthèrnens Vouèthèrnin 1863 24.09

District de la Gruviére / Dichtri dè la GrevireChangiér

 
Localisacion du district de la Gruviére dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
1634 La Roche La Roche La Rotse 1317 24.03
1661 Le Pâquier Le Pâquiér Le Patyi /
Le Patchi
1023 4.5
1633 Marsens Marsens Machin 1446 7.79
1638 Morlon Morlon Morlon 592 2.5
1643
1644
1645
Pont-en-Ogoz Pont Pon 1518 9.95
1649 Pont-la-Ville Pont-la-Vela Pon-’na-Vela 516 3'295
1632 Riaz Ria 1944 7.78
1625 Sâles Sâles Châlè 1285 3'295
1642 Sorens Sorens Chorin 837 8.74
1627 Vaulruz Vâlruz Vôru 890 10.09
1651 Villarvolard Velâr-Volârd Velâvolâ 260 5.46
1628 Vuadens Vouadens Vouadin 1767 10.49

District du Lèc / Dichtri dou LéChangiér

 
Localisacion du district du Lèc dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Nom tuche Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
3213 Kleinbösingen
(en fr. : Petit-Basens)
Petit-Besing Piti-Bejin 571 3.01
3215 Lurtigen
(en fr. : Lourtens)
Lourtens Lurtin 178 2.3
3280 Merlach / Meyriez Mêriéz Mèri 606 0.32
1721 Misery-Courtion Miseri-Cortion Mijeri-K... ? 1272 11.42
3286 Muntelier
(en fr. : Montilier)
Monteliér Montilyi 852 1.13
3280 Murten / Morat Morât Mùùrte 5696 12.02
1794 Salvenach
(en fr. : Salvagny)
Cervagné Thevanyi 465 3.85
3214 Ulmiz
(en fr. : Ormey)
Ôrmê Ormê 399 2.86
1583 Villarepos Velâr-Repôs Velârèpou 520 4.74

District de la Sarena / Dichtri dè la CharnaChangiér

 
Localisacion du district de la Sarena dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Nom tuche Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
1742 Autigny Ôtigni 633 6.22
1782
1783
La Sonnaz La Sona 923 6.9
1724 Le Mouret Le Mourèt Le Mourè 2787 18.47
1723 Marly Marli 7277 7.68
1753 Matran Matran 1399 2.89
1740 Neyruz Nêruz 1857 5.54
1757 Noréaz Noréya 493 6.87
1723 Pierrafortscha Piérraforchua Pèrafortya 146 5.06
1772 Ponthaux Pontèt Pontà 524 5.96
1746 Prez-vers-Noréaz Preéls-vers-Noréya 836 5.71
1728 Rossens Rossens Rochin 2’959 3'295
1724 Senèdes Senèdes Chenéde 116 0.5
1733 Treyvaux Trèvâlx Trivô 1374 11.42
1752 Villars-sur-Glâne Velârs-sur-Gllânna Velâ-chu-Yanna 9992 5.47
1723 Villarsel-sur-Marly Velarzél-sur-Marli 79 1.43
1696 Vuisternens-en-Ogoz Vouéthèrnens Vouèthèrnin 748 6.24

District de la Singena / Dichtri dè la ChindzenaChangiér

 
Localisacion du district de la Singena dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Nom tuche Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
1716 Oberschrot Oberschrot Oberschrot 1035 5.28
1716 Plaffeien
(en fr. : Planfayon)
Pllanfayon Plaffeie 1911 59.37
1737 Plasselb Pllanassiva Pyanachiva Plassäub 1012 18.11
3185 Schmitten Schmitten Schmitte 3454 13.55
1713 St. Antoni
(en fr. : Saint-Antoine)
Sent-Antèno Chin-t’Anténo Santooni 1927 16.86
1736 St. Silvester
(en fr. : Saint-Sylvestre)
Sent-Savéthro Chin-Chavithro Santifaschtùs 934 7.1
1717 St. Ursen
(en fr. : Saint-Ours)
Sent-Ôrs Chin-t’Oua Santùùrsche 1228 15.73
1712 Tafers
(en fr. : Tavel)
Tavél Tavi Taafersch 2625 8.37
1734 Tentlingen
(en fr. : Tinterin)
Tenterens Tentlinge 1182 3.69
3182 Ueberstorf Ueberstorf Ǜberstorf 2261 16.13
3184
3175
Wünnewil-Flamatt Wünnewil-Flamatt Wünewüu-Flamatt 5049 13.21
1719 Zumholz Zumholz Zùmhouz 436 1.88

District de la Vevêse / Dichtri dè la V...Changiér

 
Localisacion du district de la Vevêse dens le quenton de Fribôrg.
Code
postâl
Nom oficièl Nom arpetan
en ORB sarrâye
Nom arpetan
en grafie locala
Habitents
(31 de dèc. 2005)
Tegnua
en km²
1624
1611
La Verrerie La Vèrriére La Vèryére 962 13.42
1617 Remaufens Remofens Remôfin 806 5.89
1609 Saint-Martin Sent-Martin Chin-Martin 880 8.75
1623 Semsales Semsâles Chinthâlè 1053 29.39

Fusions de comunesChangiér

Le quenton de Fribôrg chevance avouéc l’éde d’un fond les fusions. Dês 1999 çtes-ce ’ls ant fôrtament ôgmentâyes.

Fusions de comunes dês 1831 :

Entrâye en vigor (dâta) Anciannes comunes Novèla comuna
1831 / 1853[11] Manens + Grandsélva Manens / Manens-Grandsélva
1850 Sugiér + Nant + Prât-Chômont Bâs-Vulyi
1868 Rœmont + Arruffens Rœmont
1.1.1969 Ècubllens + Eschiens + Villangeaux Ècubllens
1.1.1970 Pont + Villars-d’Avry Le Bry
1.1.1970 La Vounèse + Murist Murist
1.1.1981 Mont-Borgèt (/ pôt-éthre Mâlborgèt) + Murist Murist
1.1.1981 Rœmont + Les Gllânnes Rœmont
1.1.1991 Les Freques + Sent-Arbin Sent-Arbin
1.1.1992 Frânèx + Murist Murist
1.1.1992 Bllèssens Ruva
1.1.2000 Montagni-la-Vela + Montagni-le-Mont Montagni
1.1.2001 Ruva + Gilyarens / Geralyens + Premasens Ruva
1.1.2001 Lentegni + Lovens + Ônens La Brelya
1.1.2001 Posiôls + Ecuvilyens Hôtariva
1.1.2001 Chavanes + Orsonens + Velârgerôd + Velârseverior Velorsonens
1.1.2002 Àrbégoue + Lessoc + Montbovon + Nêrégoue Hôt-Inque-amont
1.1.2003 Avry-devant-Pont + Gumefens + Le Bry Pont
1.1.2003 Ethavalyér-le-Gebllox + Ruêres-Sent-Lôrent + Velârlod + Velàrzél-le-Gebllox Le Glèbe
1.1.2003 Bôna-Fontanna + Èssèrt + Montévraz + Le Barrid + Prât-Rœman + Chiénôva Le Murèt
1.1.2004 Bouloz + Pont + Porsél Le Fllon
1.1.2004 Torni-le-Grand + Torni-le-Petit + Medes Torni
1.1.2004 Manens-Grandsélva + Montagni Montagni
1.1.2004 Marsens + Vouépens Marsens
1.1.2004 Nômont + Frasses + Granges-de-Vesin + Montèt Les Montèts
1.1.2004 Besencens + Velâr-du-Bouesc + Sent-Martin Sent-Martin
1.1.2004 Ènnê + Ethavanens + Velârs-sot-Mont Bâs-Inque-amont
1.1.2004 Le Crét + Grâtavache + Progins La Vèrriére
1.1.2004 La Corba + Cormagens + Loci-Fromandiéres La Sona
1.1.2005 Dèlê + Pôrt-Alban Dèlê-Pôrt-Alban
1.1.2005 Cormondes + Cordast Cormondes
1.1.2005 Velârimboud + Lussi La Folyê
1.1.2005 Chapèla + Chèri Chèri
1.1.2005 Cugi + Vesin Cugi
1.1.2006 Hôtavâlx + Forél + Montbrèlo Vèrnê
1.1.2006 Bolyon + Lulyi + Sèri Lulyi
1.1.2006 Boterens + Velârbenê Boterens-Velârbenê
1.1.2006 Bulo + La Tor Bulo
  1. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  2. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  3. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  4. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  5. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  6. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  7. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  8. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  9. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  10. Les noms solegnês sont des variantes locales en grafie “sarrâye”.
  11. 1831 Manens et Grandsélva ’ls ant fusionâ. 1853 le nom de Manens ’l at yu ajustâ a Manens-Grandsélva.