Uvrir lo menu principâl

Liga des Ch·ampions de l’UEFA

B down.svg Ceti articllo est a mêtiêt ècrit en arpetan supradialèctâl / ORB lârge.

Cet article est partiellement écrit en français (Langue d’oïl francilien).

B down.svg



La Liga des Champions de l'UEFA, tot-pariér Champions League et Copa d'Eropa I, est un competicion de calço organisa per l'UEFA crèâ en 1955, por les més grantes clubes de calço du continent eropèèno.

PalmarèsChangiér

Ans Vinqor Finaliste Rèsultat Lué Notes
Copa des clubes champions eropèènes
13 juin 1956 Real Madrid CF (1) Stado de Reims 4 - 3 Parc des Princes, Paris
30 mai 1957 Real Madrid CF (2) AC Fiorentina 2 - 0 Stade Santiago Bernabeu, Madrid
28 mai 1958 Real Madrid CF (3) AC Milan 3 - 2 Stade du Heysel, Brussèles a.p.
3 juin 1959 Real Madrid CF (4) Stade de Reims 2 - 0 Neckarstadion, Stuttgart
18 mai 1960 Real Madrid CF (5) Eintracht Francfort 7 - 3 Hampden Park, Glasgow
31 mai 1961 Benfica Lisbona (1) FC Barcelona 3 - 2 Stade du Wankdorf, Bèrna
2 mai 1962 Benfica Lisbona (2) Real Madrid CF 5 - 3 Stado olimpico, Amstèrdame
22 mai 1963 AC Milan (1) Benfica Lisbona 2 - 1 Wembley Stadium, Londro
27 mai 1964 FC Entèrnacionâle (1) Real Madrid CF 3 - 1 Stade Prater, Vièna
27 mai 1965 FC Entèrnacionâle (2) Benfica Lisbona 1 - 0 Sant Sèro, Milan
11 mai 1966 Real Madrid CF (6) Partizan Bèlgrade 2 - 1 Stade du Heysel, Brussèles
25 mai 1967 Celtic Glasgow (1) FC Entèrnacionâle 2 - 1 Estadio Nacional, Lisbona
29 mai 1968 Manchester United FC (1) Benfica Lisbona 4 - 1 Wembley Stadium, Londro a.p.
28 mai 1969 AC Milan (2) Ajax Amsterdam 4 - 1 Stade Santiago Bernabeu, Madrid
6 mai 1970 Feyenoord Rotterdam (1) Celtic Glasgow 2 - 1 Sant Sèro, Milan a.p.
2 juin 1971 Ajax Amsterdam (1) Panathinaïkos 2 - 0 Wembley Stadium, Londro
31 mai 1972 Ajax Amsterdam (2) FC Entèrnacionâle 2 - 0 Stadion Feijenoord, Rotterdam
30 mai 1973 Ajax Amsterdam (3) Juventus FC 1 - 0 Stadion Crvene Zvezde, Bèlgrade
17 mai 1974 Bayern Munich (1) Atlético de Madrid 4 - 0 Stade du Heysel, Brussèles Rejoué
28 mai 1975 Bayern Munich (2) Leeds United FC 2 - 0 Parc des Princes, Paris
12 mai 1976 Bayern Munich (3) AS Sant-Etiève 1 - 0 Hampden Park, Glasgow
25 mai 1977 Liverpool FC (1) Borussia Mönchengladbach 3 - 1 Stado Olimpico, Roma
10 mai 1978 Modèlo:ENG-d Liverpool FC (2) Modèlo:BEL-d FC Bruges 1 - 0 Wembley Stadium, Londro
30 mai 1979 Modèlo:ENG-d Nottingham Forest FC (1) Modèlo:SWE-d Malmö FF 1 - 0 Stade olympique, Munich
28 mai 1980 Modèlo:ENG-d Nottingham Forest FC (2) Modèlo:FRG-d Hambourg SV 1 - 0 Stade Santiago Bernabeu, Madrid
27 mai 1981 Modèlo:ENG-d Liverpool FC (3) Modèlo:ESP (1977-1982)-d Real Madrid CF 1 - 0 Parc des Princes, Paris
26 mai 1982 Modèlo:ENG-d Aston Villa FC (1) Modèlo:FRG-d Bayern Munich 1 - 0 Feyenoord Stadion, Rotterdam
25 mai 1983 Modèlo:FRG-d Hambourg SV (1) Modèlo:ITA-d Juventus FC 1 - 0 Stade olympique, Athènes
30 mai 1984 Modèlo:ENG-d Liverpool FC (4) Modèlo:ITA-d AS Rome 1 - 1 Stade olympique, Rome 4 - 2
t.a.b.
29 mai 1985 Modèlo:ITA-d Juventus FC (1) Modèlo:ENG-d Liverpool FC 1 - 0 Stade du Heysel, Bruxelles [1]
7 mai 1986 Modèlo:ROU (1965-1989)-d Steaua Bucarest (1) Modèlo:ESP-d FC Barcelone 0 - 0 Sánchez Pizjuán, Séville 2 - 0
t.a.b.
27 mai 1987 Modèlo:POR-d FC Porto (1) Modèlo:FRG-d Bayern Munich 2 - 1 Stade Prater, Vienne
25 mai 1988   PSV Eindhoven (1) Modèlo:POR-d Benfica Lisbonne 0 - 0 Neckarstadion, Stuttgart 6 - 5
t.a.b.
24 mai 1989 Modèlo:ITA-d AC Milan (3) Modèlo:ROU-d Steaua Bucarest 4 - 0 Nou Camp, Barcelone
23 mai 1990 Modèlo:ITA-d AC Milan (4) Modèlo:POR-d Benfica Lisbonne 1 - 0 Stade Prater, Vienne
29 mai 1991 Modèlo:SER-d Étoile rouge de Belgrade (1)   Olympique de Marseille 0 - 0 Stadio San Nicola, Bari 5 - 3
t.a.b.
20 mai 1992 Modèlo:ESP-d FC Barcelone (1) Modèlo:ITA-d UC Sampdoria 1 - 0 Wembley Stadium, Londro a.p.
Liga des Champions de l'UEFA
26 mai 1993   Olympique de Marseille (1) Modèlo:ITA-d AC Milan 1 - 0 Stade olympique, Munich
18 mai 1994 Modèlo:ITA-d AC Milan (5) Modèlo:ESP-d FC Barcelone 4 - 0 Stade olympique, Athènes
24 mai 1995   Ajax Amsterdam (4) Modèlo:ITA-d AC Milan 1 - 0 Stade Ernst Happel, Vienne
22 mai 1996 Modèlo:ITA-d Juventus FC (2)   Ajax Amsterdam 1 - 1 Stade olympique, Rome 4 - 2
t.a.b.
28 mai 1997 Modèlo:GER-d Borussia Dortmund (1) Modèlo:ITA-d Juventus FC 3 - 1 Stade olympique, Munich
20 mai 1998 Modèlo:ESP-d Real Madrid CF (7) Modèlo:ITA-d Juventus FC 1 - 0 Amsterdam ArenA, Amstèrdame
26 mai 1999 Modèlo:ENG-d Manchester United (2) Modèlo:GER-d Bayern Munich 2 - 1 Nou Camp, Barcelone
24 mai 2000 Modèlo:ESP-d Real Madrid CF (8) Modèlo:ESP-d Valence CF 3 - 0 Stade de France, Saint-Denis
23 mai 2001 Modèlo:GER-d Bayern Munich (4) Modèlo:ESP-d Valence CF 1 - 1 San Siro, Milan 5 - 4
t.a.b.
15 mai 2002 Modèlo:ESP-d Real Madrid CF (9) Modèlo:GER-d Bayer Leverkusen 2 - 1 Hampden Park, Glasgow
28 mai 2003 Modèlo:ITA-d AC Milan (6) Modèlo:ITA-d Juventus FC 0 - 0 Old Trafford, Manchester 3 - 2
t.a.b.
26 mai 2004 Modèlo:POR-d FC Porto (2)   AS Monaco 3 - 0 Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
25 mai 2005 Modèlo:ENG-d Liverpool FC (5) Modèlo:ITA-d AC Milan 3 - 3 Stade Atatürk, Istanbul 3 - 2
t.a.b.
17 mai 2006 Modèlo:ESP-d FC Barcelone (2) Modèlo:ENG-d Arsenal FC 2 - 1 Stade de France, Saint-Denis
23 mai 2007 Modèlo:ITA-d AC Milan (7) Modèlo:ENG-d Liverpool FC 2 - 1 Stade olympique, Athènes
21 mai 2008 Modèlo:ENG-d Manchester United (3) Modèlo:ENG-d Chelsea FC 1 - 1 Stade Loujniki, Moscou 6 - 5
t.a.b.
27 mai 2009 Modèlo:ESP-d FC Barcelone (3) Modèlo:ENG-d Manchester United 2 - 0 Stade olympique, Rome
22 mai 2010 - Stade Santiago Bernabeu, Madrid
2011 - Stade Wembley, Londro
2012 - Allianz-Arena, Munich


Lims de defôrChangiér